Hotelu Pino Nature dodjeljeno treće mjesto “AIT Award – Best in Interior and Architecture”

Na prestižnom takmičenju iz oblasti arhitekture i dizajna “AIT Award – Best in Interior and Architecture”, Pino Nature Hotel je među 723 kandidata osvojio fantastično 3. mjesto u kategoriji “Hoteli”, a nagradu je preuzeo arhitekta Amir Vuk Zec.

Jedno od najznačajnijih svjetskih takmičenja iz oblasti arhitekture i dizajna “AIT Award – Best in Interior and Architecture” održan je 21. marta 2018. u Frankfurtu. U iznimno teškoj i kvalitetnoj kategoriji u kojoj su učestvovala 723 projekta iz ukupno 36 zemalja širom svijeta “Studio Zec” iz Bosne i Hercegovine je sa svojim projektom “Pino Nature Hotel” ušao u finale.

Pored ove nagrade, prijekat za Pino Nature Hotel je dobitnik i mnogih drugih priznanja.

Arhitekti Amiru Vuk Zecu je za ovo djelo dodjeljena nagrada Collegium Artisticum Grand Prix 2016 godine, koju dodjeljuje Asocijacija arhitekata BiH.

Objekat je bio nominovn i za nagradu EDHA 2016 (Europen Hotel Design Awards), u kategoriji najbolji novoizgrađeni objekat.
Hotel Pino Nature nagrađen je sa Golden A’ Design Award in Architecture, Building and Structure Design Category 2017 od strane Međunarodne akademije dizajna i žirija A ‘Design Award & Competition koji se sastoji od utjecajnih članova medija, uspostavljenih dizajnera, vodećih akademika i istaknutih poduzetnika širom svijeta.

Studio Zec sa projektom Hotel Pino Nature na Trebeviću nominovan je i za nagradu Evropske unije za savremenu arhitekturu Mies van der Rohe 2017.

Mostarski Dani ORISA

Biti dio organizacije ovog događaja kao partner je od neprocijenjive vrijednosti ne samo za Mostar već i cijelu Bosnu i Hercegovinu. S toga Vas pozivamo da nam se pridružite!