Alen Jašarević

Alen Jašarević je bosanski i njemački arhitekta. Rođen je 1973. godine. Univerzitetsko obrazovanje je stjecao na univerzitetima u Augsburgu i Cirihu. 2003. godine osniva vlastiti arhitektonski studio te ostvaruje značajne uspjehe u arhitektonskoj praksi.

Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima su: Arhitektonska nagrada Augsburga, nagrada Collegium Artisticum, Wessobrunn nagrada kao i mnoge druge. Od 2006. godine radi i kao predavač na Univerzitetu u Augsburgu.

Također je važno spomenuti da je 2009. godine bio jedan od učesnika na Arhitektonskom bienalu u Sao Paulu. Iza sebe ima mnoštvo umjetničkih i arhitektonskih izložbi, publikacija, predavanja i intervjua.

Alen Jašarević

Njemački Arhitekt bh porijekla o 2003. godine pokreće svoj biro jasarevic architekten 2009. učestvovao na bienalu u Sao Paolu 2010. poziv u bda i werkbund docent na arhitektonskom fakultetu Augsburg na odjelu za arhiteturu i urbanzam. Više puta nagrađivan. Nagrada za umjetnost grada Augsburga, nominacija za evropsku nagradu arhitekture, wessobrunska nagrada za arhitekturu, posebna nagrada Collegium Artsticum Sarajevo.

NazivAlen Jašarević
ZemljaNjemačka
Websitewww.b-au.com