Dva Arhitekta

S vremenom, svoj su primarni fokus prebacili s interijera na obiteljske kuće – kategoriju koju su označili svojim prepoznatljivim potpisom.
Tijekom dvadesetpetogodišnje suradnje, osvojili su i bili nominirani za najvažnije arhitektonske nagrade u Hrvatskoj, a posljednje vrijeme i u inozemstvu, na natjecanjima kao što su Cemex Awards, Wienerberger Brick Award i World Architecture Festival. Tri godine zaredom bili su užem izboru nagrada časopisa The Plan što je kulminiralo prošlogodišnjom pobjedom projekta Slavonske vinarije u kategoriji zgrada za proizvodnju. Iako Dva arhitekta uglavnom grade na području Hrvatske, opseg njihovog rada seže znatno šire kroz objave stručnih časopisa i portala te međunarodnih publikacija i izložbi.

Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić

Dva Arhitekta

“Dva arhitekta” je zagrebački arhitektonski studio koji su 1992. godine utemeljili Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić. Njihovi rani projekti bavili su se većinom interijerima ostvarenim s minimalnim budžetom, ali maksimalnim trudom zbog čega su brzo stekli priznanja struke.

NazivDva Arhitekta
ZemljaHrvatska
Websitewww.dva-arhitekta.hr