Tarald Ludenvall – Snøhetta

Snøhetta je svjetski poznata kompanija koja se bavi arhitektonskim projektovanjem, pejzažnom arhitekturom, dizajnom interijera i brendiranjem. Snøhetta je osnovana u Norveškoj, ali danas ima svoja sjedišta i u Austriji, Švedskoj i Australiji, te zapošljava preko stotinu i osamdeset radnika

Kroz sve projekte u zaista dugoj historiji kompanije ogleda se težnja za uspostavljanjem harmonije između arhitekture i pejzaža. Snøhetta je trenutno dio brojnih projekata na svim kontinentima, što ističu kao najveću priliku za daljnji globalni napredak.

Od 1989. godine, kada su započeli svoj prvi veliki projekat, bilježe brojne uspjehe i nagrade. U nastavku možete pogledati neke od njihovih projekata koji su nagrađeni najvećim arhitektonskim priznanjima, kao što su: Aga Khan nagrada za arhitekturu iz 2004. ili Mies van der Rohe nagrada iz 2009.

Tarald Ludenvall - Snøhetta

Tarald Ludenvall je profesor na Oslo School of Architecture patner i arhitekt u Snøhetti. S početka karijere djelovao je u malim zajedniicama na sjeveru Norveške da bi kasnije postao savjetnik za estetiku u Norveškom mnistartsvu kulture. Radio je sa Snohettom 20 godina na raznim tipovima objekata: od dizajna manjih kulturnih centara do objekata kao što je biblioteka u Aleksandriji u Egiptu nagrađena Aga Khanovom nagradom. Tarald je bio projekt menadžer na Oslo Opera House koja je nagrađena nagradom Mis van de Rohe  2011.

Tarald trentno predaje i učestvuje na Erasmus plus projketima kao voditelj „think-thank“ projekta „Confronting Wicked Problems“. Tarald je izdao značajan broj knjiga iz oblasti arhitekture.

NazivSnøhetta
ZemljaNorveška
Websitewww.snohetta.com