Urban Schüco living konkurs

AKS Urban living konkurs-01.jpgKompanija ALUKÖNIGSTAHL zajedno sa partnerom Schüco želi podržati studente arhitektonskih i građevinskih fakulteta u Bosni i Hercegovini te biti pouzdan saradnik na budućim projektima. S tim u vezi, organizujemo konkurs za sve studente navedenih fakulteta u kojem će kreator najboljeg rješenja osvojiti studijsko putovanje u Moskvu u periodu od 11-14.04.2018. godine.

Komisiju za izbor najboljeg rada čine arhitektice i arhitekti kompanije ALUKÖNIGSTAHL. Objava pobjednika najboljeg projekta će biti 26.03.2018. godine na našoj Facebook stranici www.facebook.com/alukoenigstahlbih i na web stranici www.alukoenigstahl.ba

Tema konkursa – URBAN SCHÜCO LIVING

Projektni zadatak:
Konkursna rješenja treba da prikažu studentske poglede na temu individualnog stanovanja u urbanim sredinama današnjice. Urbana vila koja će svojim oblikovanjem, estetikom, funkcijom i materijalizacijom odgovoriti na sve potrebe današnjeg urbanog načina života i urbane sredine u kojoj je smještena.

Poseban naglasak je potrebno staviti na primjenu postojećih Schüco sistema pri projektovanju objekta, kako u vizuelnom i funkcionalnom pogledu, tako i u pogledu niskoenergetske odrednice samog objekta, i svih drugih tehničkih karakteristika Schüco sistema koji u konačnici predstavljaju komforni benefit krajnjeg korisnika objekta (zvučna izolativnost, automatizacija funkcija, protuprovalnost, zaštita od sunca…)

U samom konkursnom rješenju potrebno je implementirati najmanje 5 postojećih Schüco sistema (Schüco aluminijumskih ili PVC sistema prozora, vrata, kliznih stijena, fasadnih sistema, zaštite od sunca…).

Format radova nije ograničen i ostavlja se na izbor samog autora konkursnog rješenja. Radovi se predaju u digitalnom obliku (Microsoft PowerPoint ili PDF ili JPEG) na e-mail adresu: office@alukoenigstahl.ba najkasnije do 20.03.2018. godine.

Konkursna rješenja treba da sadrže minimalno ove priloge:
– Textualno objašnjenje rada
– 3D samog objekta – minimalno 4 slike
– Osnovu objekta sa jasno određenom funkcijom
– Izglede /fasade objekta
– Najmanje jedan presjek
– Detalji Schüco sistema integrisani u arhitektonske priloge
– Jasno navedeni odabrani Schüco sistemi sa tehničkim karakteristikama sistema

Za pristup detaljima i presjecima Schüco sistema, neophodna je registracija na OVOM LINKU

Dostavom radova na našu adresu automatski dozvoljavate pravo promocije istih.

Želimo Vam puno uspjeha. Radujemo se Vašim rješenjima!

Mostarski Dani ORISA

Biti dio organizacije ovog događaja kao partner je od neprocijenjive vrijednosti ne samo za Mostar već i cijelu Bosnu i Hercegovinu. S toga Vas pozivamo da nam se pridružite!